Prva IPPC dovola preduzeću Duochem

Bez autora
Apr 16 2012

Prva Integrisana dozvola za sprečavanje i kontrolu zagađivanja prema evropskim standardima, kojom je nadležni državni organ verifikovao da je jedna firma preduzela sve moguće mere da spreči i kontroliše zagađenje životne sredine, u okviru hemijske industrije za novo sagrađeno postrojenje, biće uručena domaćoj kompaniji Duochem. IPPC dozvola će biti uručena na svečanom otvaranju fabrike za proizvodnju i sintezu osnovnih sirovina, aktivnih materija, biocida i sredstava za zaštitu bilja preduzeća Duochem, u četvrtak, 19. aprila 2012. godine, u Novoj Pazovi. IPPC dozvola, po Zakonu o integrisanom sprečavanju i kontroli zagađivanja životne sredine, je obavezna za sve fabrike i operatere koji potencijalno mogu da ugroze životnu sredinu. Kompanija Duochem je 2009. godine započela izgradnju savremenog pogona koji je u tehničko-tehnološkom smislu zadovoljio najviše standarde proizvodnje selekcije proizvoda iz oblasti hemijske industrije.

Prva IPPC dovola preduzeću DuochemPrva Integrisana dozvola za sprečavanje i kontrolu zagađivanja prema evropskim standardima, kojom je nadležni državni organ verifikovao da je jedna firma preduzela sve moguće mere da spreči i kontroliše zagađenje životne sredine, u okviru hemijske industrije za novo sagrađeno postrojenje, biće uručena domaćoj kompaniji Duochem.

IPPC dozvola će biti uručena na svečanom otvaranju fabrike za proizvodnju i sintezu osnovnih sirovina, aktivnih materija, biocida i sredstava za zaštitu bilja preduzeća Duochem, u četvrtak, 19. aprila 2012. godine, u Novoj Pazovi.

IPPC dozvola, po Zakonu o integrisanom sprečavanju i kontroli zagađivanja životne sredine, je obavezna za sve fabrike i operatere koji potencijalno mogu da ugroze životnu sredinu. Kompanija Duochem je 2009. godine započela izgradnju savremenog pogona koji je u tehničko-tehnološkom smislu zadovoljio najviše standarde proizvodnje selekcije proizvoda iz oblasti hemijske industrije.

Duochem, osnovano u cilju materijalizacije rezultata primenjenih istraživanja naučne ustanove IHTM-Centra za hemiju, je preduzeće koje se bavi proizvodnjom prvenstveno biocida. Prepoznatljivo je kao jedino preduzeće u Srbiji koje se bavi sintezom kompleksnih organskih molekula. Rodenticidi, noseći proizvodi preduzeća, prisutni su ne samo na domaćem, već i na regionalnom i na globalnom tržištu. Sa nekoliko svetski poznatih preduzeća iz oblasti biocida kompanija sarađuje na partnerskoj osnovi, a Duochem je na osnovu činjenice da se bavi sintezom aktivnih materija poznat svim većim proizvođačima rodenticida u Evropi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik